breastpump

hi mommies, saya first mom and suri rumah . due bulan 12 .. perlu ke saya beli breast pump awal before bersalin atau selepas bersalin ? risau pula mana tahu baby kena tahan wad . tapi saya da standby yg jenis milk collecter #ingintahu #firstbaby

6 Balas

Pengalaman sy mse ank first sy xtau lpas bersalin tu susu sy byk, even ank da mnyusu tpi susu still bengkak.. Suami sy belikn yg manual dulu sbb nk try sbb first mom kn.. So sy gune la yg manual jer alhmdulillah membntu mse dlm pntang.. Mse sy da nk msuk keje bru sy beli yg elektrik pump sbb bila keje nk cpt kn, klau manual cam lmbt sikit.. Memudahkn.. Sbnarnye breast pump tu pnting klau awk mmg byk susu bdn.. Standby at least yg manual, sbb susu bdn ni xsme kdg org xbyk ckup2 utk ank hisap, kdg org byk sgt smpai bengkak susu..

Hi awak, sy baru lps bersalin dan full housewife. Breastpump amat membantu. Tp utk awal2 ni xde lg pun sy rasa ok. Sbb awal 3hari pertama lps bersalin susu xbyk lg dan elok marmet manually dulu. Sbb klu terus pam mcm paksa tu bg sy la dia x menjadi. Pastu sy syorkan beli syringe 💉 sebagai collostrum collector. Senang bg direct kat mulut anak dan susu tak membazir. Nurse yg ajar saya mcmni.

7mo ago

Breast akan bengkak bila masuk hari ke 3,4 sbb susu mula produce. Kalau sy, sy x syorkan guna pam. Just continue marmet, urut, lurut dan picit manually lebih melegakan ketul bengkak dan aliran susu lebih mudah keluar

Saya pun 1st mom and baru bersalin awal sebulan. Alhamdulillah sy dah beli awal pump sebelum bersalin. baby sy kena admit seminggu. Nurse suruh pump sbb takut demam. And pump tu plak mmg serasi and sgt smooth. Recommended. Jenama milkee lab.

milk collector hanya utk tadah susu yg keluar sdri tu..bkn utk pam..terpulang pd awk..tp kalau ikutkan standby lah 1 kalau jd apa²...kdg² lps bersalin ni bgkak susu...so masa tu pump sgt² membantu utk kurangkan bengkak

better beli siap2 sebelum bersalin. hari ke 3 bersalin saya dah guna. susu byk. kena pam supaya xbengkak

Saya tak bersalin lagi sis. Saya dah beli. Jenama numom ada manual n electric 2in1..