First Baby

Hi mommies, saya first mom bru 4 weeks, berdebar sikit nih, boleh tak mommies share lepas dapat tau pregnant nak kena buat apa ? Start tau pregnant saya terus makan folic acid beli di farmasi.. kemudian bila waktu sesuai untuk buka buku pink di KK? Nanti di KK, biasanya kena buat apa ? Kemudian, bila waktu sesuai nak scan eh? Terima kasih semua 🥰 #firstbaby #firstmom #ingintahu

1 Balas

hi sis. first of all,, congratulations !! awak kena pegi sahkan upt kat KK and then nurses akan bgi awak tarikh untuk buka buku pink. Biasa buka buku dlm 10 to 12 weeks. Awak kena bawa sijil nikah yg ori dan salinan fotostat sbyk 3 keping, ic awak dan suami masing² 3 keping. Nanti sblm buka buku pink tu ada buat blood test, urine test lagi sekali utk sahkan kehamilan awak.

1y ago

thank you. sangat membantuuu♥️