Counting Days

Hi Mommies , saya due 27/6 and sekarang every day dah rasa sakit dgn punggung & segugut tp masih takde turun tanda lagi . Sakit tu tak kerap dalam sehari 2-3 jam skli and duration sakit tu dalam 2 minit mcm tu tp da berhari hari lah . Normal ke ? #pleasehelp #firstbaby #firstmom

4 Balas

Saya due 25/6, rasa sakit pinggang n senggugut 2jam setiap hari. doctor check hari ni 16/6 kata kepala memang kat bawah tapi kepala tak engage lagi. Doctor kata sakit tu mungkin kepala dia cuba push. Tu kita rasa contraction. Tapi doctor kata dah nak dekat lah tu, doctor ada mention juga anak sulang memang lambat. Itu doctor masa saya check tadi beritahu sebab dia scan, maybe lain org lain.

haaii sis. due kita sama. kena serah 26/6 ni pukul 3 petang. risau semua adaa. sama laa ada rasa macam sis cakap tapi boleh rileks² lagi. tanya doktor last check up harituu dia kata normal. false contraction. kalau turun tanda darah banyak, air ketuban pecah, anak kurang gerak tuu baru pergi PAC. entah laa nak cakap, lain orang lain cara nak bersalin🤧

1y ago

Hi awak saya da selamat bersalin 18/6 🤣 Pecah air ketuban dkt rumah , baby nak kluar awalll 🤗 Semoga urusan bersalin awak dipermudahkan 🥰💪🏻

Hi saya due 28/6.. selamat bersalin pada 12/6… kalau dah rasa mcm tu maksudnya nak dekat dah. Dia bg hint2 dulu tu

normal