Preparation barang baby & mommy

Hi mommies. Saya dah ada buat research sikit tentang preparation barang baby tapi macam too much pulak nak kena prepare sebab saya dibuang kerja dan mengharapkan suami 100% dan company suami pulak sekarang dah mula tak provide OT. Boleh tak mommies share barang baby yg penting untuk digunakan semasa tempoh berpantang sahaja dan berapa helai baju kena prepare supaya saya tak overspend dan juga barang yg saya perlu utk berpantang. Utk keperluan baby yg digunakan selepas berpantang, saya akan beli kemudian. Saya harap sangat mommies dapat share. Thank you so much ya mommies 🤍#firstmom

2 Balas

I feel u. I got the same experience as kena buang kerja during the 3rd trimester. this is the list I prepare for my baby - set baju seluar booties mitten nb 5set (my sis in law bg few nb clothes so jimat disitu + kwn2 ada hadian baju nb) - kain bedung 2pcs - barut baby 5pcs (sy beli preloved 2pcs) - minyak telon - barang mandian (sabun, syampu, bedak, losyen) - tungku baby utk ibu sy beli barang as per below:- - bengkung - kain batik - set pantang ummialya (sabun herba, losyen bara dgn pilis) - stokin tebal - manual breast pump & milk collector (in case bby warded) - ubat luka lps bersalin (bergantung awk bsalin normal or czer) - tungku utk ibu

12mo ago

Thank you so much! Its really simple and memudahkan utk saya beli. Risau sangat takut overspend and tak dapat prepare extra cash utk bersalin nanti.

ni yg sy beli.

12mo ago

Terima kasih sangat-sangat. Saya ambik jadikan rujukan ya