Tempat Jahitan Sakit

Hi mommies. Saya bersalin secara normal pada bulan September 2023. Jahitan 1st degree. Tapi daripada lepas bersalin tu, miss V selalu rasa sakit macam pedih sikit tempat yang sama. Tapi bila jumpa Dr, kawasan tu lembut katanya, mmg senang koyak. Tak boleh buat apa. Kadang ok tapi sakit tu akan datang balik. Kemudian semalam, rasa pedih bila basuh miss V. Bila tengok, luka bahagian dalam macam terbuka. Ada yang pernah merasai pengalaman macam ni? #ingintahu #bantusharing

1 Balas

sya pn bru brsalin kna jahit juga..tmpat jhitn ngn miss v tu sakit yang amat..nk brjalan pn sksa sngguh...sya krapkan bsuh pkai air suam n mkan hri² buah oren.. Alhamdulillah 2 mnggu okay dh tmpat luka..nurse check luka pn cntik..benang pn dh luruh

5mo ago

Oh. Saya pula tempat luka tu pandai ok, ada masa dia akan pedih. Dia tak luka bahagian jahitan luar tu, tapi macam kawasan tepi-tepi tu. Luka bahagian dalam pun macam terbuka 😅.