Beza baby mengeras dengan cramp

Hi mommies. Saya baru 18weeks pregnant and first mom. Macam mana nk beza sama ada baby tengah mengeras atau sebenarnya cramp sahaja? Dua ni benda sama atau tak? Sebab saya selalu rasa sakit senak kat bahagian perut tapi kejap2 je. Jadi x selesa nk buat kerja bila asyik berasa senak. Ada mommies yg pernah alami benda yg sama? 🥹#firstbaby #pleasehelp

3 Balas

biasa jadi cramp perut ni sbb dduk posisi sama atau bgun mngejut atau buat kje bgerak lelaju xde rest, nnt perut mengeras. tu pglmn sy la, hihi

1y ago

So kena buat apa2 slow2 la kan.. sbb xnak perut terkejut.. hihi