makanan naikkan hb

hi mommies, saya 23weeks preg 2nd baby. semalam check up hb drop lagi. doctor ckp saya mild anemia. ada tak buah/sayur/lauk yang boleh naikkan hb dengan cepat? 1st pregnancy saya takda masalah hb pun. #pleasehelp

2 Balas

sy mkn pil zincofer dgn buah oren.. buah oren bagus naikkan kan hb... air sunquit pun okay.. kalau lauk.. sayur bayam,hati ayam mcm tu la..tak ingt pulak.. tapi sy slalu mkn buah.. limau ,apel,anggur ,delima,buah naga

sy mkn iberet 2 biji sehari dan ambil jus mamariam...menjadi jugak.naik jugak HB