Anak 1 bulan 15 hari

Hi mommies, saya 1st time mom.. anak saya berusia 1 bulan 15 hari.. berat 4.1KG.. girl.. fully susu fm.. normal tak kalau baby usia begini masih banyak tidur.. buat masa ni, dikejutkan utk menyusu 3 jam sekali 2OZ.. kemudian dia akan tidur semula.. kalau tak dikejut dia mungkin boleh tidur hingga 4 - 5 jam tanpa menyusu.. soalannya, adakah saya perlu kejut dia 3 jam sekali utk menyusu? Atau biar dia sedar sendiri dalam 4-5 jam utk menyusu? Dah berapa OZ yg sepatutnya. #ingintahu #Sharing_dong_Bund #firstmom #firsttimemom

1 Balas

hi mommy, baby dah tiada kuning kan .. kalau tiada, mommy boleh tggu je dia bangun sendiri xperlu kejut pun, umur sebulan mmg masanya 17-20jam sehari untuk tidur xkira siang dan malam .. berjaga pun around 30minit-1jam .. and u don't worry, selagi berat badan dia sentiasa naik, mksdnya pembesaran dia normal 🥰