14 week dah start rasa rahim berdenyut sbb baby movement

hi mommies .. sape yg kt sni kandungan baru 14w tpi da start rasa mcm ad baby movement dlm rahim?? mksud sy bhg rahim ad rse bdenyut dsbbkan baby bgerak..sy second pregnancy skang .. yg first pregnancy dlu rasenye nk msuk 20w baru trase pgerakan baby .. ataupun perasaan sy je tu?? 🤭#ingintahu

5 Balas

Saya 11 minggu dpt rasa halus je. Bila saya ckp kt org , org takpercaya. Ni second pregnancy. Bila scan baby mmg aktif betul, takreti duduk diam mmg menendang manjang. Lagi rasa bila tidur mengiring. Rasa logik je lagi2 bila perut nipis.

6mo ago

sy pcaya

sy 12 week bila tdo mngiring kiri selalu rasa mcm perut ditekan dri dlm. kdg rasa mcm semut berjalan dlm perut haha x pasti apakah. angin perut kot

klu constant mungkin la..tp 14w tu mcm kecik lg. sy perasan pun masa 17w..tu pn lepas scan dkt klinik..mlm tu baru perasan.

6mo ago

nurse pun ad bgtau klau 14w tu masih lagi awal tpi klau dah ade rase mcm angin menyentuh dlm perut tu mgkin jgk pgerakan baby sbb ni constant jgk ni

Sy first mom jgk nii skrg baru ni terasa gerakan bayi 13weeks baru ni tp samar2 hehehe

6mo ago

rse mcm seolah angin dlm perut menyentuh perut gtu kan

saya tak dapat rasa lagi sebab baby saya dudu tengah rahim 😌