DATE SCAN BERBEZA DGN LMP

Hello mommies. Normal tak kalau klu ikut date lmp kiraan sya harini da 7w0d. Tapi sya scan tadi saiz kantung baru 4w6d. Sya first time mom. Tak berapa faham lagi ni. Risau pula. Ttc 3 years before this 🥺#advicemommies #firsttimemom #ingintahu #firstmom #firstbaby

DATE SCAN BERBEZA DGN LMP
10 Balas

Kita sama sis. saya pun ikutkan dah 7w tpi scan bru 4w 5d. Doktor ckap sama ada punca period tak regular n wktu subur kita. Takde ap yg prlu di risau. just dktor sruh sya prgi scan lagi 2 mnggu. nk tengok kntung mmbesar ke tak.

sy pun beza 4w wak .. risau jgk .. tp doc sy ckp slgi bby berkembang baik .. xda mslh smua tu .. kdg sbb ovulasi kita lmbt .. jd pnempelan brlaku pun lmbt brlaku .. semoga baik2 shja kita smua ye

Sama. Period tak teratur. Ada pcos. Lepas 2 minggu saya scan balik masa tu dah 7w4d dah nampak janin and heartbeat baby. Masa memula tuu doc siap suspect ectopic lagi.

InshaAllah tak ada apa sis, nanti 2 minggu repeat lagi scan.. jgn lupa mkn folic acid & minum susu hl setiap hari.. inshaAllah baby membesar dgn sihat..

InshaAllah semua baik.. nanti 2 minggu repeat scan balik.. jgn lupa makan folic acid & minum susu hl.. inshaAllah baby membesar dgn sihat

Situasi kita sama sis. Memang lari lebih 2 minggu end up keguguran walaupun last week baru je nampak heartbeat. Takda rezeki

Plus minus 2w normal sis. Usually doc akan advise untuk scan lagi sekali in 2-3w untuk confirmation.

sama, sy siap kena refer pakar.. 16/1 nii appointment.. doakan baby sy baik² saja

period regular ke? klu tak regular, normal.

kes kita sama .