Waktu tidur

Hi mommies. Normal ke waktu nap siang baby 30-40mins je? Anak sekarang 6m+13d. Malam tidur around 6:30pm-7:00pm sampai 5:30am-6:30am. 2x susu, around 10:30pm-11pm & 3:30am-4:30am. Kalau bangun pagi tu sya bawa keluar dari bilik. Bawa main2 kejap, lepas tu akan tidur balik for 30-40mins only. Wake window siang pun jadi singkat around 1-1.5hrs je. Berat and tinggi baby untuk 6 bulan tak tau lagi sebab haritu nurse tukar tarikh appt klinik. 7/2 baru gi klinik. So far makan sehari 2x je buat masa ni. Susu pula macam makin kerap siang tapi tak overfeed lagi. Cuma risau waktu nap siang tu 😅 malam siok pula tidur terus 10h+#firsttimemom #advicemommies #firstmom

2 Balas

Berape kali nap siang? Anak saye pun kekadang camtuh jugak, kekadang siang tuh total nap die sejam setengah je. Kalau die tidur lame 2 kali je die akan nap, pagi lepas mandi, dengan petang. Malam macam anak awak jugak. Dalam 7.30 -8.30 sampai pukul 7 pagi.

3mo ago

3-4x kali nap. Total dalam +-2jam macam tu. kadang kurang.

Saya pulak. Anak susah nak tidur malam. Kenapa ye? Kerap kerap bangun terjaga

3mo ago

Tidur di bilik bergelap tak sis? Macam anak sya dari pantang sya dah biasakan tidur siang tempat cerah, malam tempat gelap. Cuma sekarang siang sehari sekali sya bawa masuk bilik, tidur ditempat gelap sebab kalau tempat cerah kejadian macam diatas tu. Tidur kejap je takut kuota tidur siang kurang 😅 tak pun sis try bedung anak? Macam anak sya sampai sekarang moro reflex ada lagi biarpun dah 6m++ bedung sampai 5m++ cuma sekarang takleh bedung sebab tidur lasak sangat 😂