Puting breast berdenyut

Hi mommies. normal ke kalau tengah breast feed baby sebelah kanan, puting sebelah kiri pun denyut sekali? and vice versa. kenapa mcm tu ya? #firstmom #firstbaby

2 Balas

Signal kot. Situ pn nk perhatian. 🤣 biasanya susu keluar tau sebelah lagi kalau menyusu sebelah. So kalau denyut tu biasalah. Sy selalu jugak jadi tp kdg bila tak perasan susu keluar tiba2 baju basah. Benda tu mcm signal. Kalau puan nk tau, kdg dgr baby nangis pn breast boleh auto keluar susu. Walaupun bkn anak kita. 😆 ni mak sy cerita sbb mak sy dulu kerja hospital wad baby. 😆

7mo ago

ohh yekee. faham2. klau mcm tu normal lah kot kan rasa denyut tu hehe. terima kasih atas perkongsian ye 😁

LDR nama nya sis. Normal je. Kdg2 keluar susu skli. Tgh2 bt kerja pon blh rase dnyut jugak. Dgr nak mngis pon dnyut jugak🤣🤣

6mo ago

ohh baikk faham. terima kasihh