Pregnant 5 weeks Masih Belum Ada Morning Sickness

Hello mommies. Normal ke kalau saya masih belum ada morning sickness, macam muntah-muntah or mual-mual? Saya pregnant baby IVF. 10dp5dt beta saya 246. Hari ni saya 5 weeks 1 day. TTC 8 years. UPDATE 28/11/2022 Harini dah 6w5d, alhamdulillah morning sickness tak berapa teruk. Lepas jumpa doctor saya, scan baby semua dah nampak jantung dia. Doctor saya cakap morning sickness will come at around 7 week and will lasts for few weeks or months. So kena hati hati. Setakat ni, saya dah jadi tak lalu nak makan makanan yang saya biasa makan. Ada bau bau yang saya jadi pening kepala bila tehidu, contohnya bau nafas husband, bau Kuaci. Padahal masa 2ww, Kuaci tu lah favorite snacks saya. #firsttimemom #pleasehelp #advicepls #firstbaby #firstmom #TTC8YEARS

17 Balas

Sama.. Sy pn dah nak msuk 7w, Alhamdulillah xde alahan tp yg pelik knp nose block xbaik2😅

Hi. Setiap org lain2 experience dia. Ad je yg mmg xde morning sickness. 😊😊

2y ago

Oooh yeke. Thank you for answering my question. Saya first time pregnant. Memang tak tau. Selalu dengar orang kata awal pregnancy akan ada morning sickness.

sama la 5 weeks 2 day masih x ada morning sickness cuma x lalu makan ja

Sy start 6 weeks ke atas. Tk syok sgt2. 😭😭😭

2y ago

Saya dah masuk 6 weeks ni jadi tak lalu makan pulak dah. Semua benda yang saya boleh makan, jadi loya tekak nak makan. Perut lapar tapi tekak tak boleh terima makanan.

sy pun dh 6w4h tp xde mual@muntah 😊

2y ago

Oooh yeke. Saya ingat kalau pregnant je, mesti ada morning sickness hehe. First experience.

congrats ye shayna... Alhamdulillah....

normal sis .

2y ago

normal jugak.sy ad baca dlm artikel ni lah. sbb sy pun sakit kepala teruk haritu.sy morning sickness dari 3w- skrg.tak boleh bau perfume yg t tertentu.trus kna tutup hidung spanajng masa.rsa nak marah je n terus mood hilang.