Baby taknk susu

Hi mommies. Normal ke baby 2 bulan 2 minggu taknk susu/susu sikit je. Baby fully fm. Biasa 2-2.5oz akan habis untuk tgh malam. Skrg minum 1oz je tu pon mcm kena paksa. Kalau tak mmg tido je. Malam dia bangun merengek tapi dia minum mcm untuk hilangkan haus je. Kalau siang kadang2 je tolak susu kalau dia tido. Ada tak baby mommies yg sama mcm ni? #seriusnanya #ingintahu #firstmom

2 Balas

baby sya pun 2bulan14hari…mula2 nk masuk 2bulan jdi mcm itulah kurang mnyusu..org ckp brubah bulan…tpi sya keep pksa dia mnyusu 2 or 3jm sekali..smpailaa selera dia dtg smula…skrg 8 hingga 9kli mnyusu total sehari 26onz

9mo ago

pukul 12mlm ke atas sya dh tak gngu baby...sebb baby yg bangun akan mintak sndri…kdg2 dia lajk jer tidur smpai pgi bru mintk

mcm ank sy mse sebulan , dia mcm bosan gn susu dia pon ada sy tukar lactogen lepastu tukar dupro so far ok makin rancak susunya

9mo ago

sama lah dari lactogen now sya ke dupro jugk