mohon share pengalaman induce

Mommies nk tnye, sy baru induce belon 2 jam pertama mmg sakit gila then saya minta ubat tahan sakit sso nurse inject dkt punggung terus sy mengantuk lena.. setelah tu takde rasa kontraksi.. adakah normal? adakah masih ada pembukaan walau x rasa sakit? #pleasehelp #ingintahu #bantusharing tq

1 Balas

normal. tp masa sy induce belon xrasa apa2 melainkan light senggugut. lps tu terus senyap xrasa apa smpai esoknya. masa dktr bukak check jalan dh 4cm baru tolak ke LR untuk smbung induce drip.

5mo ago

sy baru check bukaan 2cm tadi.. then doktor induce kali ke 3 induce ubat. so far skrng sakit pinggang dgn bawah perut and perut mengeras.. hopefully ada dilation 😭😭