Kuar lendir dan darah

Hi mommies, nk tnya sy first time mom . Harini dh 39 weeks 2 days , bangun subuh pg ni dah ada tnda kuar darah campur dgn lendir. Tp still tak sakit lagi, patot sy g hospital terus atau tggu dlu sakit kat rumah. Ramai advise tggu dlu bg btol2 sakit. Dh confuse and risau skrg ni.#bantujawab #ingintahu #firstmom

6 Balas

Yaa dh bole pergi check, takut2 dh ada bukaan, mcm sy anak sulung n kedua mmg jenis turun tnda kluar darah tp x sakit lgsg.. bila p check rupa2 nya dh adw bukaan 5 cm.. terus nk kna msuk labour.. bila dlm labour bru laa depa akan pecahkan ketuban dan drip ubat bgi kita rsa sakit contraction..

start buat buku pink kn misi ada ckp jika ada kluar drh cpt² ke hospital jgn nk tunggu skit sgt bru nk g takut smpi hospitl da bersalin lak... sy selalu misi chuekup misi igt kn x kira la darah keluar ke air ketuban pecah sakit sikit² tpi kerap terus ke hospital

sy turun tanda mcm sis jugak lendir tp darah coklat 2 hari masa 38 weeks. hri ke 2 tu bru sy ke pac. doc cek takde bukaan lg, contraction pun on off jd doc suruh balik. skrng dah 40 weeks masih blm bersalin. tunggu betul2 sakit bru nk ke hospital

9tahun dlu sy mcm sis, dah turun tanda pergi check terus kat hospital. Lps tu dia bg tarikh utk dtg balik sbb mse tu sy dah overdue . Skrg sy tak sure tp elok g je check. Tgh tgu hari juga ni. Due 20/8

Tu blood show. Dah boleh pergi check kat hospital. Kalau takde bukaan lagi, CTG baby okay, doktor bagi balik. So yeah it won't cause you any harm to check at hospital.

1mo ago

Baik sis. Thankyou. Risau dh ni 🥲

Boleh je nak pergi, tapi kalau takde bukaan dr suruh balik