Gaya tidur yang sesuai untuk trimester ke 2

Hi mommies nk tnya mcm mana gaya yg paling ngam sekali untuk tidur malam ya.. saya dh masuk 26 minggu tiap malam susah nk tidur..mata pn mcm mata panda 🐼 je ni 😂✌️#ingintahu #firstmom #seriusnanya

4 Balas

baru ni check up doctor cakap bila dah nk masuk 3rd trimester lebih cpt mengah n susah nafas. sbb rahim menekan salur darah dan asid reflux. kalau nak tido baring mcm biasa xde masalah cuma disuruh tinggikan bantal kepala dan letak bantal kecik bawah pinggang utk support. kalau boleh mengiring elok mengiring. tp kalau susah tido mengiring buat mcm tadi tu.

kalo saya akan tido mengiring,sama ada kekiri atau kekanan.. lenguh-lenguh tu biasalah Sb kita bawak budak., pastikan letak bantal kecik utk support perut dan nk lagi selesa ,time tdo letak kiri kanan bantal,kalo keperluan kaki pn berlapikkan bantal juga utk elak kaki sembab..moga bermanfaat 😊

beli bantal untuk support perut sis

mengiring