Masalah pengawalan berat badan

Mommies, nk tnya kenapa bila time pregnant kene jaga berat badan jgn trlampau laju sgt naik dlm tmpoh stiap bulan tu? #firstmom

5 Balas

kne jaga makan macam sy nanti tiap minggu kne cek bp sebb terlebih kg dlm 1 bulan tu.. lagi2 kalau Ade risiko Mase mngandung lagi kne pantg makan..

sye setiap mengandung pasti kurus kering bila habis pantang gemuk balik tu yg sye pelik tu dgn badan ni

Risiko darah tinggi, gdm, anak besar, anak kecil. Tumbesaran terganggu.

berat naik mendadak risiko gdm. gdm akn effect pd kndungan

9mo ago

Ooo terima kasih sis

elak anak tlmpau besar n mak tkoyak bsr..