Newborn overfeed

Hi mommies, nk tnya baby sye baru 14 hari. Hisap susu kuat. 5 minit lps susu nk lagi, kdg smpai muntah susu balik. Agak ii kalau sye bagi puting kosong untuk ank sye hisap ok ker? Dlm keadaan umur dia yg masih newborn? Btw ank sye tak direct hisap susu badan, sye pam letak dlm botol. Ada any suggest tak mommies utk newborn yg overfeed susu?#bantujawab #ingintahu #newmom #First_Baby #firstmom

2 Balas

Ye blh awak.. Sy pun bg pacifier kat baby newborn... Awak cari yg jenis anti jongang.. Sy pakai puting jenama tiffany baby... Baby dia bukan nk susu.. Kadang2 dia nak menghisao untuk tenangkan diri

kadang bkn bb nak susu..tp bile bb kembung dia akan jd mcm tu.