The best breast pump for 1st time mom

Hi mommies, nk tny mommies ada any suggestion tak which breast pump yg paling sesuai and berbaloi utk 1st time mommy? Thank you ☺️

2 Balas

Breastpump ni, ikut preference ibu2 jugak. Lain badan lain sis. Ada org ckp yg ni best, yg tu kata tak best pulak. Advise sy kena sewa dulu and try. Bentuk breast orang dan size pun lain2 sis. First baby sy pakai avent. Mmg gedabak tak sesuai untuk sy bekerja sbb kena plug in. 2nd baby, first pakai mikubi, tak suka sbb bulky mmg xsesuai dgn sy yg active bergerak. So sy tukar ke supermama and lekat sampai sekarang. Sesuai dgn keperluan saya. I faham kita akan overwhelmed dgn banyak sgt pilihan so i senaraikan kat sini yg selalu org pakai ya Handsfree 1. Bearmom 2. Supermama 3. Mikubi 4. Arley 5. Pump on the go Pocket friendly 1. Pump on the go 2. Mikubi Clinically approved / slightly overpriced 1. Madela 2. Spectra 3. Philip avent

4w ago

waktu 37w dh boleh ukur npple, so boleh la beli b.pump. Kalau baby masuk wad, boleh guna kaedah marmet. Tadah dlm cup. Sbb susu awal2 fasa kolostrum. Pekat sikit

Utk kerja ke tak kerja?