Normal ke tak

Hi mommies nk tanya normal ke baby 5 bulan tidur 3 kali sehari ? Lepas bangun tidur pagi dlm pukul 6 ke 7 pagi then dia sambung tidur balik dlm pukul 8 sampai pukul 9 10 cmtu pastu bngn then tidur plk untuk tghari dlm pukul 11 12 sampai pukul 2 ke 3 ptg dia bngn lepastu tidur lagi pukul 5 sampai pukul 6 or 7 mlm , phtu bngn main2 kejap dia tidur plk untuk mlm smpai pagi ? Normal ke ? Tk mcm kuat sgt ke dia tidur ? #firstmom

4 Balas

Normal. Umur 5 bulan average nap time 2-3 kali. Asalkan average sleep needed baby cukup. Anak saya sampai umur setahun nap time 2-3 kali. Masuk 2 tahun baru 1-2 kali nap time.

Normal sis... Ank sy 6 bln pn 3kli tidur siang... Mlm pkul 11 atau 12 die tido bngun2 pg esok kol 7 atau 8...

Normal. Baby sis mesti montel

5288943