Minuman isotonik

Hi mommies, nk tanya boleh tk kalau sy minum minuman isotonik mcm tritonic and 100plus. Sy selalu minum.Tpi sy risau lah, takut tk boleh minum. Sy ada baca kalau minuman berkabonat sprt cola tu tk leh mnum nnti boleh menybbkn keguguran. Tk tau la kalau tritonic boleh ke tak. Mak sy pun suruh sy minum 100plus sbb baik utk ibu mengandung yg kurang darah. So,ada sesiapa yg tau, minuman isotonik berbahaya atau tak kpd janin. Sy first baby. #firstmom #firstbaby #ingintahu

2 Balas

Hrtu msk wad, katil sebelah minum 100+ Tiba2 doc nk buat bsp... hbs kntoi... result dia 11. Terus drip insulin Hati2 dgn minuman bergas.. mnum skit2 okla

Boleh, takda masalah tapi jangan terlalu sering sebab kandungan gula tinggi.