Complete Miscarriaged

Hi mommies, just nk share my experience. Seminggu spotting darah. Hari ketiga spotting jumpa dr, dr scan baby ok heartbeat pun ada. Spotting mungkin sbb implantation process dr cakap and set appt lg 2weeks. Then spotting berterusan sampai seminggu lebih. Petang semalam rasa sakit bawah perut mcm senggugut yg kuat. Pergi buang air kecil keluar darah beserta darah beku yg byk dr kebiasaannya terus ke hospital. Dr scan baby mmg dh xde hearbeat n xmembesar. Alhamdulillah Allah permudahkan, Dr bgtahu baby dh turun kearah cervix n dinding rahim pun dh nipis. Balik rumah bertungku, tepat jam 10malam time buang air kecil tiba2 "plupp" keluar seketul janin yg lengkap tanpa rasa sakit langsung. Syukur dipermudahkan, perancangan Allah lebih indah in shaa Allah, skrg dh mula berpantang 🥰 mommies out there, if got spotting continuously please consult with doctor immediately. #SecondPregnancy

Complete Miscarriaged
5 Balas

spotting continuesly even dah mkn ubat Dr bg ? sy pun ada spotting haritu, skrg on duphaston..sometime bersih sometime ada spotting sikit.. kene tgu lg 1week utk follow up scan.. risau juga..

2y ago

owh so far spotting nya kecik sgt & coklat. nak bedrest susah sikit..

sis, doctor tak bg ubat ke stop spotting masa mula2 TU? sis tak bed rest ke?

2y ago

dr xbg ubat pun sbb xada sejarah miscarriage and baby ok je time tu. dr ckp mgkin implantation bleeding. dah bedrest sis tidur kaki lapik bantal semua. tp rupanya baby mmg dh xmembesar since last scan haritu

sis kne buat dnc juga ke lps da kluar seketul tu

2y ago

ya sis. lepas janin dh jatuh terus ke klinik buat confirmation. dia scan balik

Hi sis. Spotting tu keluar bnyk ke?

2y ago

hi sis. mula2 spotting sikit je lendir + darah. lepas seminggu keluar darah fresh smpai 1hari tu keluar beserta darah beku pi hosp disahkan gugur, baby xmembesar

Brp week sis?