Alahan preggy

Hi mommies nak tnya saya baru 5weeks normal ke bila xde alahan apa2 lagi n rasa mcm x mengandung pun ada…sometimes ada jgk perut cramp tp x selalu… setiap hari fikir nk tgu pg scan lgi 2 minggu 😅#firstbaby #firstmom #bantusharing

11 Balas

Sama la dengan saya, ingatkan saya sorang ja. Sebab nih kandungan pertama jadi kadang2 teroverthinking risau. So far saya pun belum ada apa2 alahan muntah atau alahan pada makanan, cuma rasa perut cramp (tapi taksakit sangat dan hanya 1-2minit saja) dan sakit pinggang. Minggu depan baru boleh scan. Semoga kandungan kita sihat2 saja, inshaAllah

2y ago

Ramai rupanya yg takde alahan. Saya pun 5w3d takde alahan. Sakit perut sikit2. Mcm nak scan terus je tapi risau tak nampak apa. Husband pulak suruh tggu 7weeks baru scan. Lamanya nak tunggu dah mcm2 fikir. Hahaha

Sy 6w takde alahan. Cuma x selera mkn, cepat penat, tp sbb demam, sy ke klinik utk dptkan ubat yg ssuai utk ibu yg pregnant. Alang2 tu scan utk confirm preganncy. Alhamdulillah smoga baik2 utk sy dan moms to be semuaaaa

Sama laa, minggu nie baru masuk 6w2d tak ada rasa alahan apa2, otak mula pk lain.. cuma rasa letih ngantuk je ..awal bulan depan baru nak pergi scan, Moga kandungan kita semua baik2 sahaja & dipermudahkan urusan kedepan .

Saya menunggu juga nak next scan, lama betul rasa next week… overthinking byk sbb ni 2nd pregnancy, 1st pregnancy dulu gugur… 🥹🥺

sama juga tiada alahan tapi sy non stop spotting coklat. doktor suruh datang lagi sebulan.. risaunya, rasa lama betul nak tunggu.

2y ago

Saya pon ada spotting coklat juga 4 hari berturut². Start semalam dah stop. Risau jugak. Perut kembung everyday 😢

Sama la dgn saya 5mggu x rasa alah lagi.. naik 7mggu dah rasa dah alah sikit²..

sama la sy..dah 5 weeks tp xde apa alahan..tunggu lg 2weeks bru nk pergi klinik

ee sama la kita. 5 week tapi takde sintom apa2. cuma lesu sikit dan loya.

same mcm sye. tapi alahan dapat kat suami dah 5hari😂

Me too 😂 Sama mcm awak rasa skrg ☺️