Makan antibiotik

Mommies nak Tanya....ada ke yg amik ubat antibiotik seawal 8 minggu? Tak menjejaskn kandungan ke? Sebab saya detect dpt e coli...doktor bagi antibiotik....kandungan saya 9 minggu...mcm was2 pulak boleh ke makan antibiotik...cefuroxime 250mg BD... Saya baru makan utk 3 hari..total 5 hari...patut ke saya teruskan sehingga habis antibiotik tersebut? #firstpregnancy#firstmom

2 Balas

Terukan makan sis, biasa antibiotik ni kena habiskan, lagipun doktor dah tahu awak pregnant, doktor bagi ubat antibiotik yang sesuai dgn pregnant. Mcm saya hari tu kena kencing kotor, dapat antibiotik juga

2w ago

Saya rasa sakit denyut2 area belah kanan bawah perut. Terus gi klinik, doktor mintak buat urine test. Terus detect kencing kotor, doktor bagi antibiotik je

masa jumpa doktor tu ada bagitau tak yg awak pregnant?

3w ago

kalau doktor tahu pregnant, boleh je makan ubat tu