Sakit ke kena induce?

Hi Mommies, nak tanya sikit. Sakit ke kena induce ye? Saya dah 38 weeks today, and laluan baru je 1 cm since last 2 weeks. Tapi tadi check still lagi 1 cm. Macam slow sangat bukaan tu😅 and contraction pun takde sangat. #firstbaby

1 Balas

Sama la kita, sy last Friday check bukaan 1cm dan Dr tolong bukakkan lagi jalan. Dr suruh datang semula hospital bila contraction jadi kerap atau air ketuban pecah. Dah masuk hari ke 3 still mcm tak ada apa apa lagi. Nak tau jugak if proceed induce sakit sangat ke?

12mo ago

Salam sis, boleh tau keadaan awak mcm mana? Sy alhamdulillah selamat bersalin jam 2am tadi secara normal.