8 WEEKS 3 DAY

hi mommies nak tanya, siapa kat sini first trimester tak rasa loya? ada, tapi skjp2 je. kalau mcm saya 6-7weeks ada la rasa loya tapi takdelah teruk. sikit je. normal ke?#ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp

7 Balas

Kita sama. Masuk 8 weeks dah. Awal2 dulu masa 6w ada lah loya tapi tak muntah dengan cramp perut. Sekarang cramp dah jarang sangat. Loya pun jarang dah. Dalam 2 hari sekali macam tu rasa loya tapi tak muntah pun.

1y ago

Saya ada sakit breast. Paling sakit selalunya masa subuh. Nak bangun kena bangun Pelan2. 😅 L

Saya tak dak rasa loya. Tapi ada rasa sakit breast few weeks pastu hilang dah sakit tu. Sekarang lidah rasa pahit/kelat. Rasa macam nak minum air manis ja manjang tapi duk kawal jugak. Now 8 weeks

1y ago

sama mcm saya. normal wak

Saya sis. Kadang2 cuma pening sikit, mual sikit2. Pastu hilang. Kadang2 dalam sehari tu takda rasa loya/alahan langsung. Sis dah scan tak?

1y ago

Saya pun tak scan lagi. Hopefully baby is fine

Saya macam tu.. Sekarang 8 weeks, loya & rasa nak muntah tapi tak selalu.. Cuma tak muntah. Doctor kata tu normal.

1y ago

alhamdullilah

hi. saya pun sama macam awak. sikit sikit je rasa loya tu. normal je. depends on body masing masing.

sama sis..sy first prgnant skrg dh msuk 8-9w...xde loya2 muntah2..rse sikit tp xmunth...

Bestnyaa sis. Saya start 5weeks sampai skrg 8 weeks 2 days dok meloya muntah lagi

1y ago

Sama la. Meloya smpai tak boleh mkn apa.