First scan

Hi mommies, nak tanya siapa ada pglmn scan week4? Ada kantung tak? Or maaih belum nampak apa2. And bila waktu sesuai scan pertama di swasta? #firstbaby #bantusharing

7 Balas

scan better tggu 6w ke atas. time tu dah nampak kantung. ada je yang 5w dah nampak ada yang masih tak nampak . kalau nak scan time ada jantung, tggu 8w macam saya. saya scan swasta time 8w sebab nak tgk jantung. 7 - 8w akan nampak dah jantung cumanya better gi time 8w

2y ago

normal sebabnya kecik, kalau ada pun susah nak cari . 6w pun kecik lg saiznya

First pregnancy saya punya experience jangan scan before 5 week . Tak nampak apa and rugi . First scan 9week ke atas okay 🫶🏻

6w utk kantung shj 8-10w utk baby https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

Kalau nk jimat, tggu 8 weeks baru g scan.. Time tu biasa mmg akn nmpk dah so xperlu repeat scan

2y ago

Ok2 baik. Tq

sye scan hrni baru 4mggu 3ari..da nmpk kntung.. repeat 3mggu lg..baru leh nmpk jntung

2y ago

Oh yeke alhamdulillah. Saya masatu belum nmpk apa2 masa w4.. Jd risau pulak... Dr suruh dtg scan lg 2minggu

8 week ke ats sgt2 suggested ☺️

scan 4minggu 5hari..

2y ago

Oh sis dah nmpk kantung ye 4week tu... Sy scan blum nmpk apa2. Rsau pulak...