Buka buku pink

Hi mommies.. nak tanya sesiapa yg ada pengalaman buka buku pink di klinik swasta? Beza ke procedure check up every month dengan klinik gov. Apa pros&cons nya? Ini 2nd baby, 1st baby mmg buka di klinik gov tp ada beberapa pengalaman yg buat saya trauma untuk monthly check up dan bersalin di kerajaan. #pleasehelp

1 Balas

Sis nak bersalin hospital swasta ke? Bagi saya, pilih klinik atau hospital swasta yang betul2 ada kepakaran O&G. Bila ada kepakaran ni, lagi detail daripada KK sebab yang in charge awak doktor O&G. Bukan nurse. First pregnancy saya, saya buka dua buku sebab nak kan pengalaman di KK. Tapi saya tutup buku pink KK awal. Masa 20 weeks++. Pengalaman saya di hospital swasta, pregnancy saya lagi terjaga dan terancang. Berbeza dengan apa yang saya dapat kat KK.

6mo ago

Ya betul saya nak bersalin di swasta dan monthly check up pun diswasta cumanya nak tahu routine check up sama macam di kk or tak tapi kalau more detail then good to hear. Terima kasih atas jawapan sis, now saya dah decide and thanks to you 😊