buka buku pink di klinik kesihatan

Hi mommies. nak tanya seawal bila kandungan boleh buka buku pink? saya tak ada jumpa exact website to verify. betul ke seawal 5minggu tp sebelum akhir first trimester? kemudian kena bawak ic ibu, bapa, gambar passport, sijil nikah, bil elektrik? terima kasih #firsttimemom

3 Balas

Yang pasti sebelum 12 weeks. Apa yang awak perlu buat call dulu KKIA untuk dapatkan temujanji. Misal kata call tak berangkat, boleh walk in untuk dapatkan temujanji. Saya dulu masa 5 weeks terus call KKIA untuk dapatkan temujanji. Temujanji saya dapat masa kandungan berusia 11 weeks. Kalau KKIA awak, tak ramai patient awak boleh dapat seawal daripada tu lagi. KKIA saya cuma minta salinan sijil nikah dengan salinan bil elektrik. Yang ni boleh confirmkan semula dengan KKIA awak nanti.

10mo ago

Most welcome 🌹

8 weeks boleh buat dah. Saya pernah misscariage waktu 9 week sepatutnya minggu tu nak buat buku pink tp dah gugur. Bila pergi hospital Dr tanya buku pink saya then dia cakap sepatutnya 8 week ke atas dah ada buku pink.

For Me .Sis Wait Til 13 weeks Then U go Open Buku Pink .. Now Don't Go Becoz It's Too Early.