Makan Duriannn

Hi mommies nak tanya ,, saya mengandng 5 bulan blh makan durian tak ?? #ingintahu

9 Balas

I tanya dr pakar 03 hari lepas, dr kata boleh makan tapi utk rasa sahaja. Jgn sampai penuh perut. Kerana durian panas dan manis. Boleh mkn dalam kuantiti sikit

Boleh je. Nurse kata tkde masalah nk makan durian ataupun nenas. Atas badan masing2. Asalkan jgn makan berlebihan. Saya makan 4 ulas Alhamdulillahhh ok

saya makan tapi x berlebih lebihan. saya paksa diri stop lepas 3 ulas. kalau ikutkan hati nak makan lagi tapi takut pening, sakit perut atau overheat.

sy mkn 2bji, kt dlm ad lah isi dia dlm 5,6 butir..pah stu2 ambk hbs 2bjik..Alhmdulillah xde ap2..suami mkn sikit,tp die yg pns..😂 esk sy mkn lg..

dia tgok atas bdan msing2..sy masa 3bulan stagh mkn bnyk..hbis 1biji..alhamdulillah tkde apa...sy hntu durian..

Sy baru je mkn kemarin..4ulas juga sy bedal😋🤣,jgn mkn byk sgt..lps ngidam tu ckuplah bg sy🤭😂

saya tk berani lgi makan tahan diri . sbb tkut mkn 3/4 ulas mmg tak ckup risau 😭😭

Boleh je makan durian cuma jangan berlebihan. Antara buah yg tinggi gula tu.