Topik lari sikit

Hi mommies, nak tanya saya ada luka mcm scratch dkt kwsn intim, bkn luka jahitan mgkn sebab cukur kot, tpi dia mcm lmbt baek, kadang bila pedih tu sya letak minyak gamat, hilang pedih kejap lepastu nnti ada balik, ada tak cream or apa2 ubat utk nak keringkn luka tu cepat? Saya ada baca ada org nk luka bersalin sembuh cepat, dorang letak cream apa ntah, boleh pakai ka utk luka scratch ni jgk? Sbb bila bersama suami tu, kalo tk kena kt situ, tk sakit la, tp bila kena tu pedih jgk la, ada bgtau suami benda ni and dia pon ada tlg tengokkn n ltk minyak, cumanya ada tak cara nak sembuhkn luka tu, nk bg hilang luka tu😅 #bantusharing

2 Balas

awk try guna cream duoderm dekat farmasi ada jual.. sbb masa sy pantang haritu dekat tempat jahit melecet, lepastu sy try guna cream ni.. alhamdulillah ok, cepat baik.. tp kalau dh baik awk stop jgn sapu lg takut nnti ada keluar isi lebih.. tu yg nurse sy pesan dekat sy haritu

8mo ago

Okay baek, nnti saya try bli yg tu

try la cream2 utk sembuh Luka bersalin tu sebab basically mmg utk cepat sembuh Luka jugak kan