Set Berpantang Perlu atau Tidak Perlu?

Hi mommies Nak tanya perlu atau tak ye set berpantang nanti? Sbb sy tgk ramai yg prelove set berpantang. Klu perlu brand apa yg berbaloi? Tq mommies ❤️ #firstmom #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

ms ank 1st sy beli set pantang NR. tp last2 yg pakainya scrub je masa mandi sapu2 kuning tu. lain smpai expired. pntang kt kg. tp ada la hire bidan mai mngurut n bertungku. ni tgh tunggu masa due ank kedua. xtahu la nak ke x beli set pantang tu 😅

kalau awak nak badan awak tahan lama , nak kena berpantangla ikut cara lama . kena makan jamu etc ... sometime ada org takikut pntang , bdn lama² mudah sakit , susu bdn pn tknk kluar .

7mo ago

Ni salah ni. Ikutlah apa saranan dari doc. Takde masalah apapun kalau tak pantang cara lama. Ikut pada diri masing2. Tak baik takut2 kan orang yg tak berpantang akan sakit badan bila tua. Hakikatnya ramai je makcik2 yg sakit ulang alik check up klinik, adakah mereka tak berpantang sedangkan mereka dari zaman dulu. Tetap jaga kesihatan and makan je apa nak makan waktu pantang. Asalkan takde alahan dengan makanan tu. sekarang dah modern and banyak kajian dah dibuat. Kebanyakkannya pantang dulu mitos semata sebab dulu diaorg taktahu dan takde kajian seperti skrg. Apa apa boleh tanya doc jangan bercakap tanpa fakta.

saya pakai sari ayu je. set param , pilis dan tampel. anak 1st pkai tu, yg ni 2nd pon beli set yg sama.. jamu2 x makan pon sbb masa anak 1st sy bf anak sy...

Saya x beli pun. Untuk saya beli sauna and krim mustajab sajaaaaa. Lain lain x beli 🥰

Untuk saya sendiri tak perlu. Saya tak pakai