Baby bump kecik walau 30week (3rd trimester)

Hello mommies.. Nak tanya pendapat mommies kalau perut kecik even usia kandungan 30week dh masuk 3rd trimester okay ke tidak ya? Risau pulak org asyik tegur. Sorry tanya sbb first mom. #firstmom#firstmom

12 Balas

Hi. Tak perlu tengok dari perut kecil atau besar, refer your monthly checkup, dari segi perkembangan baby, doc ada inform apa apa yang abnormal/kelainan? Kalau takde apa apa yang merisaukan, okay je mommy. Saya sampai nak bersalin pun perut masih comel. Tup tup keluar 3kg. Memang ramai juga tegur, tapi as muslim, saya cakap buat apa la nak tengok perut. Aurat saya ni. 😊

1y ago

Sama sama. Sebab pernah mengalami juga. Enjoy je your pregnancy journey k! 🫶🏻

saiz baby bump tak menentukan keadaan baby dekat dalam sis .. asalkan masa check up doc kata baby okay, ketuban okay dah kira bagus. besar2 pun kalau tak larat nak bawak susah juga.. Allah bagi kita apa yg kita mampu je.. mulut orang, biasa la. ada je yg tak kena kat mata dorang mesti nak tegur komplen.

sy pun sama dah 30 weeks smua org ckap perut kecik. tpi sy dah buat detail scan smua size baby okay je. dr kta normal mungkin sbb anak first perut x lah besar sngt. okay la sis x besar, senang nk muat baju. 😅 klu baby smua okay, berat ada naik, x perlu risau.

1y ago

Ya lah sis..dr cakap pun baby okay ikut size bila check up..😅. Semua mmg naik lah .. think positif kan sis

selagi doc kata kandungan atau perkembangan bby okey xde mslah. tak perlu fikirkan sgt ape yg org cakap. biaselah mulut orang, bukan kite boleh ttup, stay positive dan brsngka baik. doa baik2 inshaAllah. xde pape.. 🫰🏻

Saya pun perut kecik tapi x kesah pun owg nk cakp kecik ke apa ke.. sebb saya tengok perkmbngn baby dlm perut jnji besar ikut minggu2 dia n paling penting sihat.

saya 32 minggu 1 hri perut pun kecik JG,jnji ank sihat perkembangan bby okay ..alhamdulillah saya ank 5⁵semua perut kecik ketika mengandung...X perlu risau...

wani hasrita pyanyi tu pn dh 31w pn xnmpk perutnya..siap boleh silang kaki masa duduk hehe.inshaAllah xde apa2 tu.aslong as baby ok, measurement smua okay

Kalau awak overthinking. Buat details scan RM100-200 kat swasta. Kat buku pink ada graph baby growth. Selagi selari & doctor kata okay, okaylah tu😇

sy pun perut kecik. dah 32 minggu. tp perkembangan baby ok. alhamdulillah..😊 asalkn baby ok takpe je sis..saiz perut tak penting.

saya pun 28week perut kecik. tapi best perut tak besar sgt baju pun mudah cari 😂