Waktu tidur anak

Hi mommies nak tanya normal ke waktu tidur anak berubah ? Sebelum ni baby start dari 2 bulan pukul 8 @ 9 adalah waktu dia tidur dan bangun terus pukul 7 pagi. Bangun nangis 1@2 kali untuk susu je. Skrg baby dah 4 1/2 bulan tetiba waktu tidur dia lari sikit dari biasa. pukul 8 @9 dia ngantuk macam biasa dia akan tidur tpi lepas 30minit dia bangun dan berjaga balik. Dia akan betul betul tidur balik pukul 10 @ 11. Waktu bangun esok pagi still sama 7 @ 8 pagi. Kenapa ye? Berubah musim ke 😂 #ingintahu #firstmom #bantusharing

3 Balas

baby tiap bulan brubah waktu tido. mkin besar mkin kurang tido siang. awk kne alert dgn wake window bby. klau trlbih tido siang mmg mlm senang jaga. pape pun awk kne jg kuota tido nap bby jgn smpai trlbih

waktu tidur baby akan berubah ikut umur. total tidur berubah ikut umur. akan ada perbezaan jangka masa nap atau tidur malam. boleh cuba membuat pembacaan lebih di google atau pelbagai medium lain

baby tgh fasa sleep regression kot. 4 bln ada fasa ni. boleh bc lebih lg pasal ni.