Tak nampak janin

Hi mommies, nak tanya normal ke scan 6w6d masih belum nampak janin? Sy agak down lepas Dr ckp kandungan sy maybe 50/50 sbb sepatutnya usia kandungan hampir 7w dh boleh nampak janin 🥹 #firstbaby #ingintahu

Tak nampak janin
13 Balas

Hi, saya pun masa scan 6weeks nampak kantung macam awak jugak, tak nampak janin. Then doktor saya suruh ulang scan 2 minggu lagi. Lepastu scan masa 8weeks dah ada janin sekali dengan heartbeat baby. Tapi Alhamdulillah doktor yang check saya tak macam doktor yang check awak. Kenapa dia cakap macam tu? Kandungan tu baru 6weeks sepatutnya dia bagi kata-kata positif dulu. Bukan downkan awak.

1y ago

Mmg tak nak pergi dh 😢 huhu

Insyaallah sis..Saya pun scan masa tu xnampak kantung pun.Bila scan masa 9w, Alhamdulillah syukur doktor kk ckp twin.. Nampak 2.. Sekarang tgu tarikh jumpa pakar kt hospital ja.Nak confirm kan..sis doa yg baik² ye..Selagi x bleeding tu insyaallah ada..Jgn stress² ye.Makan ja acid folic tu..

1y ago

Allahuakbar, happynya untuk sis 🥰 alhamdulillah. Inshaa Allah ada berita yg baik juga untuk sy ❤️

klau Ms scn Ada yolk sac insyaa Allah akn Ada janin..akk scn Ms 5 mnggu npk kantung n yolk sac je..bpe hri lps akk dh 7 mnggu genp.. alhamdulillah dh Ada jnin n dgr heart beat dye..doa yg baik² je dik..moga Ada kEaJaiBaN dRi ALLAH SWT..jgn stress..n jgn fkir -ve..

1y ago

Abdominal kak. Sy mcm ada plan jugak nak buat tvs sbb agak risau pula 🥺

Awal lagi sis, tak semua orang scan 6w terus nampak. Nanti try scan kat tempat lain pulak, saya scan 8w kat sonobee dah nampak heartbeat. Lain orang tak sama. Awak jangan stress sangat, kang jadi lain pulak. Just jaga diri baik2 je okay.

1y ago

Huhu terima kasih sis atas kata kata yg baik, sedap juga hati saya dgr 🥰🥹❤️

Buat tvs sis, sy last week scan 7 week 3 days, dr buat scan abdominal tak nampak bby, ade kantung je. Dr buat tvs lepas tu alhamdulillah bru nampak baby dan heartbeat,scan bby baru 5 week 4 days mse tu kecik je ptut la tak nampak😅

1y ago

Wah seronoknya, alhamdulillah untuk awak 🥰 inshaa Allah sy mmg plan nak bua tvs. Semoga ada rezeki saya aamin yra

Awal sgt check mmg cmni, agak berdebar masatu bile tgk mcmni.. dah laa saya dgn husband excited nk tgk..huhu tapi doc pun ckp saya dtg awal sgt cube dtg week yg ke 8 Alhamdullillah ada janin & heartbeat bby dh

1y ago

Inshaa Allah next scan dah nampak janin & heartbeat baby sy huhu 🥹❤️

Awal lg tu , repeat scan je nnti 8w ke atas .. kdg tiap org tk sme .. ade yg nmpk bby awl .. kdg ada yg 10w bru nmpk bby sbb kcik sgt ..

1y ago

Lega sy dgr huhu 🥹❤️ semoga next scan baby sy dh munculkan diri la Aaminn yra

haritu saya scan perut time 6w2d, memang mcm nampak kantung kosong. tapi doctor scan tvs sbb ada bleeding & terus nampak heartbeat.

1y ago

sis bleeding dah ok?

Sy 6minggu pun nmpk kantung je.. scan 7w5d baru nmpk janin + hb..insyallah baby awk ok..

1y ago

Wah alhamdulillah, semoga berlaku jugak kt sy nnt 🥹❤️

sama la kita saya 7w5h tapi bila scan baru 7w belom nampak janin cuma kantung je

1y ago

Yeke, sama la kes kita ni 🥺 semoga next scan nnt kita dh boleh nampak baby & heartbeat, insyaa Allah