Jahitan Episiotomy (Gunting)

Hi mommies, nak tanya normal ke kalau kat jahitan episiotomy tu ada tumbuh daging ? saya skrg hari ke 43, ada tak yang sama macam saya tumbuh daging kat jahitan ? nak buat macamana ya ? #firstmom #bantusharing

2 Balas

sya pn ada sis.. dah hari ke 55..xtau nak bt mcm mna, kalau sis dah dpt jwbn nt share ya..

9mo ago

Buat masa ni, ni antara jawapan y saya jumpa dekat group fb: 1. "Pergi klinik check doc kata nanti dia akan hilang sendiri tapi ambik masa, tapi kalau nak buang pun boleh cuma sakit dan kemungkinan daging tu akan tumbuh balik." 2. "Basuh guna air garam campur dengan rebusan air manjakani then lap kering2. makan masa 2 minggu setengah juga la nak kering lebihan daging tu. lebihan daging tu misi cakap tak kan hilang dia akan jadi macam parut." 3. "Sapu guna cucian pusat anak yang alcohol swap tu, 3 hari dah hilang sekarang alhamdulillah normal dah"

daging lebih.. jahitan renggang ke sblm ni?

4mo ago

Hi boleh update apa jadi? Saya pun kena