Kepala baby di bawah

Hi mommies! Nak tanya normal ke if kepala baby dah pusing bawah ni ada Sakit pinggang/bawah perut nyeri/sakit belakang/xboleh jalan lama? #29weeks5Days

3 Balas

Saya sdg alami ni skg, 29w4d. Nak pusingkan badan masa tidur pn boleh nangis sbb sakit sangat dekat celah kangkang tu smpi tulang ari2, nak bediri dan jln kdg husb tlong papahkan. Masa cek up 28w hri tu ada tanya juga sma dr, dr kata mmg sebab kepala baby dah dekat laluan. Kena pantau jika2 ada keputihan + lendir berwarna coklat/merah dan ketuban leaking laa takut2 baby nak keluar awl katanya.. Stkat ni mmg xde laa, false contraction (braxton hicks) tu tiap hri ada rasa tp x kerap macam 3/4 kali je sehari.. Yg rasa bgni ni kita dah kena alert skg ni, apa2 boleh jadi. Sy sllu je usap2 perut kata dgn baby tahan2 dlu tnggu 37w+ 😆 risau jadi lps dr kata bgtu. Semoga dipermudahkn utk awk.

1y ago

Samaa2..solat pun kalau larat je berdiri..selebihnya duduk..pastu kejap2 mengeras ya ampun sakitnya🥹 semoga rasa sakit yg kita alami ni digantikan dengan kelahiran baby soleh/solehah ya mummy.amin2

sbb pnglaman sy, time baby masih kecik memg dia akan gerak suka hati dia.tpi biasa ny klu dh 26w ke atas, mjoriti baby kepala ny dh kat bawah dh.sbb nnti mkin lama ruang makin sempit utk dia.susah dah dia nak bpusing sana sini.duk diam situ bebaik smpai cukup masa ya baby 😍

kepala kat bawah tu tmpat betul dia.takpe dah tu sis.