Kurang menyusu

Hi mommies, nak tanya normal ke bayi 2bulan 20hari kurang menyusu. Haritu jadi one week pastu okay dah now jadi balik. Ada tk mommies yang anak dia sama macam saya 😭 2-3jam tu dia hanya minum 2onz je kadang tu almost 4jam tk menyusu. Saya dah pergi klinik tapi doc kata selagi dia poop dah kencing tu normal. Tapi risau berat dia turun. Apa ya patut saya buat kena tukar susu ke? Sebab dia fully fm. #ingintahu #seriusnanya #firstmom

2 Balas

sama baby sya pun kurang menyusu masuk 2 bulan ni 🥺 puas pujuk utk mnyusu tetap xnak.. kadang smpai 3 jam x menyusu 😌 menyusu pun 2oz je.. kalau dia lama Tak menyusu 3 jam lebih mcm tu Bru hbs 3oz 🥺

10mo ago

anak kita pun sma 2months + ,kdng kna paksa br mnm susu..risau pula jdi nya sbb smpai 4 jam tak nngis mnta susu.

buat oral stimulation