bayi 3 bulan taknk menyusu

hello mommies, nak tanya normal atau tidak bayi 3bln taknak menyusu? sejak 2-3 hari ni anak saya menyusu 2jam kdg2 1oz je klau mlm pun sama. saya risau berat dia tak naik sbb bln lepas nurse nasihat suruh bagi kerap susu sbb berat tak cun. pls mommies, perlu ke saya risau🥲#bantujawab

9 Balas

normal mommies..nursing strike tu..gusi die nk mengeras,die xselesa..kdg2 merengek..xnk myusu..mlm tu pn myusu sb mamai..jgn risau nnti ok la tu.3-3 ank sy semua mcmtu.siap pegi klinik cek.doktr ckp normal..ank sy breastfeed semua

sama la dgn anak saya skrg. nk masuk 3 bulan juga. tibe² dari 3oz gap 2jam. jdi 2oz. tu pon susah sgt nk bgi dia susu. sllu tolak botol pkai lidah.. bile pksa. dia mcm nk muntah pulak. hmm. risau betul

2mo ago

samalah anak saya ok dh hari tu 3oz gap 2jam sekali tapi tiba2 2jam 1/2oz

sama macam anak saya kalau susu kena baring ,susu formula tak nak lansung😌bayi 3 bulan..kadang2 paksa susu botol tapi dia main2 ..

Anak saya kalau df sekejap je sekarang. Ngam 15 minit dia dh mcm lepas puting😖 sebelum ni sampai setengah jam nyonyot 😭

2mo ago

Lega saya baca komen sis. Saya ingat sebab nak naik bulan ke apa.. Kalau botol tak sure pulak sebab anak susah minum dari botol. Berperang ahahaha 😂😂😂

mybe ank gtl gusi nk tumbuh gigi. ank awk ada main air liur or gigit2 bibir bawah dia tak? or ada gigit jari?

2mo ago

ank sy, dia hisap jam 10mlm last. dia tidur smpai jam 5pagi tu baru dia jaga utk hisap pulak..hisap sikit je pstu smbung tidur balik. jam 8pg dia jaga utk hisap lagi.. awk guna botol or breastfeed?

Saya kdng bilang anak demm kurang selera menyusu saya bagi dia minum ubat appeton baby drops .

Mungkin nursing strike sis. Cuba google saya nk explain pun tak pandai😂

2mo ago

nursering strike terjd bia baby minum susu bdn. bnyk baca tp takda pun cakap baby fully fm kena nursering strike

try pam susu bdn ltk dlm botol .tgk dia nk ke tk

2mo ago

dh try dia tknk juga

Kena bawak pegi hospital