MAKAN PUDDING ( Tgh berpantang)

Hi mommies. Nak tanya, masa brpantang ni kita blh makan pudding buatan sendiri ke? Tpi x mkn masa sejuk2 la, pudding tu dikluarkan awal spya x sejuk sngt.. #pleasehelp #ingintahu #firstmom

3 Balas

Makan je sis.. saya pun hari ke 3 masa dkt rmh sarapan cornflakes+ susu sejuk dr dlm peti.. Ok je sis.. xde apa² pun.. Lps seminggu saya dah minum air sejuk dr coway.. Make sure penerimaan badan ok, baby ok. kene try & error..

kalau u tanya berpantang traditional, asalkan tak sejuk, its okay. kalau moden. makan aje la kalau sejuk pun. try dulu. kalau rasa badan takleh go, jangan makan..

Boleh selagi awak tak alergik on bahan2 pudding tu