URINE TEST KK

hi mommies, nak tanya macam mana nak bagi bacaan urine kita cantik. dah 4 kali test urine lab tapi bacaan makin pelik² je. sampai kena cucuk ubat kt vagina. lama dah stop minum manis tp takde perubahan 😭#pleasehelp #bantusharing #firstbaby

1 Balas

awak kurg minum air ke? kena minum air plg kurg 2 liter sehari. cucuk ubat kt vagina ni maknanya keputihan byk n teruk tu. ade gbs jugak ke? pastu pastikan sebelum ambik sample air kencing tu, lap dulu bhg miss v tu dgn wet tissue, baru kencing. air manis minum time weekend je. sehari sebelum gi kk n masa breakfast pg before gi kk, jgn minum air manis. so far bacaan urine sy dr awal preggy smpai dah week 26 ni semua okay. just bulan lps je ttbe ade protein sikit kt urine sbb keputihan terbanyak pulak tp xdelah smpai kena cucuk ubat kat miss v. bykkn mkn yogurt jugak utk kurgkn keputihan. semalam gi kk checkup now bacaan urine sy sume dh clear balik semua okay.

2y ago

haah keputihan bnyk tp takde gatal ke apa. gbs pun takde. sebab takut nak kena repeat urine test, hari nak checkup tu saya memang tak makan apa. minum air masak je.. okay baik nanti nak try makan yogurt