cara makan ubat zincofer

Hi mommies.. nak tanya cara makan ubat zincofer ni mcm mana ya? saya punya kena makan sebelum makan.. tapi bila makan 30min selepas tu muntah balik.. dan any tips cara makan untuk elakkan muntah balik? #pleasehelp #firstmom

cara makan ubat zincofer
8 Balas

makan zincofer dengan minum sunquick tanpa gula. zincofer ada 2 cara makan, sejam sebelum makan atau 2 jam selepas makan. kalau muntah dalam masa 15 minit selepas makan zincofer, awak kena makan lagi sekali. sebabnya ubat belum sempat nak serap awak dah muntah. kalau 30 minit++ baru muntah, okay je tu. next checkup inform dengan nurse mungkin dia boleh tukar obimin ke. selain tu awak boleh amalkan makanan yang boleh naikkan hb

sy macam awak jugak. muntah balik. sy tukar ikut doktor suggest 1. makan time nk tido 2. makan time perut dah kenyang (after makan) tapi both cara sy muntah jugak. so last option is, tukar ubat bgtahu doctor dulu. doctor akan suggest. kalau KK tak supply ubat tu, awak kne keluar modal beli sendiri dkt farmasi

sy mkn sblm tdo. lps mkn terus bwk tdo. kalau tak mmg rs loya. so far alhamdulillah, blm muntah lagi lps mkn ubat. kalau loya cpt2 sy sapu mnyk angin di hidung dan leher

Klaau saya, saya makan malam sebelum tidur. Lpas makan terus paksa tidur risau mual2 muntah . Dan makesure makan ubat tu masa perut kosong.

Hi …. Saya pun makan buat ini, makan dulu ya . Selapas makan dua jam baru makan ubat

saya makan sebelum tidur...dan 2 jam selepas makan....

Tukar makan obimin atau kalau nak sedap maltofer.

aslm, tu ubat utk apa ya maaf tanya sebab saya taktahu

1y ago

ooo okay2 tq