Hospital untuk bersalin

Hi mommies, nak tanya boleh ke kalau kita bersalin dekat hopsital kawasan lain. Contoh saya stay shah alam, tapi nak bersalin di hopsital putrajaya/cyberjaya. Bila rasa nak bersalin nanti saya terus ke hospital pilihan bukan ke hospital shah alam. Boleh ke?#ingintahu #pleasehelp #firstbaby #firstmomhere

3 Balas

Hi 👋 . I lah orang tu yang stay area shah alam but bersalin di Hospital Putrajaya for my first born, and InsyaAllah untuk my second baby next month 🤭. Btw, saya pesakit FPP ( full paying patient), so mmg i sendiri yang pilih hospital Putrajaya tapi skim berbyr lah.. Kalau bukan FPP, saya tak sure. Maybe u boleh walk in hospital yang u plan nak bersalin tu tnya or maybe boleh call bahagian O&G diorang.

Better pegi ke hospital b’dekatan.. klu kne time jem.. selngor kn petg jem teruk, jauh tu nk smpai.. sakit nk beranak jgn buat main2.. terima ke ta atas hospital n kekosongan.. klu ad kosong, msty kne marah sbb amik risiko pegi jauh2.. hospital shah alam ok je, kawan sy da 2x kat ctu..

X jauh ka sis macamtu? Sy stay puchong, tp bersalin kat hspital shah alam cause masetu hspital serdang full so diorang terima. Nasib baik ada umah kakak kat shah alam, so lps je discharge stay kejap umah kakak sblm balik kg..

2y ago

Ok sis, rezeki doc and nurse baik, ada juga nurse x ok, tp x pk sngt pun sbb nurse yg baik lg ramai, doc xplain pun nicely, sy dpt bilik yg ada 2 katil, toilet dekat sngt..Jiran katil sebelah pun baik, sharing knowledge sama2.. biasa kat kk doc akn tanya kita nk bersalin kat hspital mana nnt? Better cari yg dekat dgn kita supaya apa2 urusan memudahkan kita dan suami kita.. Apa2 keputusan pun tgk pd situasi sis juga..