Boleh ke cabut Gigi 2nd trimester?

Hi mommies, nak Tanya boleh ke cabut Gigi 2nd trimester yer?

2 Balas

apa² sis kena refer doktor dulu ye. doktor akan tengok keadaan ibu sebelum benarkan atau tidak cabut gigi. saya masa pregnant anak kedua alami gatal² di kaki. tu pun doktor tak bagi krim sapu yg biasa. kena ikut nasihat doktor.

5mo ago

sy guna krim yg Dr bagi. sy tak berani sapu apa2 krim kalau bukan Dr yg syorkan. Dr pun ada pesan,jgn pakai krim sembarangan,takut ada bad effect dgn baby dlm kandungan

bila sakit Sgt , mmg baiknya cabut Gigi time 2nd trimester sis, sbb saya Pon bru week15 aritu cabut Gigi jgk. doktor ckp dah masuk week23 tak digalakan untuk cabut gigi

2y ago

owhh ok..baik baik...boleh lah yer 2nd trimester. terima kasih atas pendapat