33weeks now , and first baby .

hi mommies . nak tanya before ni chckup 28weeks sy disahkan plasenta previa thap 2 . tp lepas dr sy ikhtiar dgn sujud yg lama , dan cuba pujuk baby masa 32 weeks uri dah naik cantik , and kepala baby pun dh kebawah . tapi ada kawan ckp uri boleh berubah lagi kedudukan dia . betul ke ? sbb dr apa sy baca 32weeks kalau dh naik boleh dikatakan kekal keadaannya . #firstbaby #firstmom

1 Balas

sy uri dkt atas dri 16w smpai skrg 31w dkt atas x berubah rasanya kekal yg tak kekal tu kepala baby la dia kn suka berpusing klau still ada ruang lagi . sy dri kepala kt atas skrg melintang susah betul nk turun kepala kt bwh dh buat mcm2 sujud pujuk pun dh 😅 . boleh tau mcm mana awk buat supaya kepala turun bwh ??

1y ago

sy buat sujud tu lebih dr 5 min . lpstu pujuk2 baby . kdg buat yg kaki sandarkan ke dinding dgn posisi kita bring and kaki naikkan and sandar ke dinding