Normal or Czer

Hi mommies! Nak tanya ada tak mommies yg 1st pregnancy czer. Baby seterusnya tu mommies prefer normal or czer? If mommies yg dah ada pengalaman deliver dua2 pun boleh share ke your experience 🥹. Sekarang tgh 2nd pregnancy, doc tye nak czer or normal. Tak tahu nak jawab 🫣 #SeriusTanya #bantujawab #bantusharing

1 Balas

buat istikharah sis, sbb kita yg nk berjuang dkt LR/OT nanti. klu tanya husband, mmg dorg nk kita normal delivery...sbb nk zuriat ramai. and at same time dgr apa pndpt dktr pakar lps dia evaluate keadaan kndungan and baca past report. utk kes sy, dktr suggest czer. bby 3.3kg at 37w. if nk normal delivery, kena iol on 38w and sy taknak iol due to past pregnancy 3x induced failed.

3mo ago

alhamdulillah suami sy tk kisah nak keluar kt mana. cuma dia pun trauma klu czer sbb dia yg tlg jaga luka czer tu semua. tp itulah, tuan badan yg agak susah nak decide sbb dua2 cara pun sakit 🥹. tp, inshaAllah ikut cadangan puan sy kena istikharah 💖