HB rendah , kandungan 35week+

hi mommies , nak tahu apa tips nak naikkan hb balik .. saya dh 35mggu 5hari msa scan doctor ckp hb low 😩 #pleasehelp #bantusharing

8 Balas

sya dari awal mkn iberet xjln2 jugak hb low jugak.darah msok lab ni berkali kali.air gula 2 kali minum.smpai jmpa pakar pemakanan sbb doktor takot anemia.bila 37w alhamdulillah hb 12 cantik.mungkin rezeki dkt2 nk bersalin hb cantik.sya minum susu kurma dgn mkn kurma.sebelum ni jgn kta buah² sayur semua mkn.smpai pening kepala fikir la knpa la hb drop sedia.

1y ago

sya mggu lpas hb 10.8 , mggu ni check 9.8 .. mkin drop , makan jaga je 🥹

Sis makan ubat apa sekrang? Saya haritu pon hb low lepastu doc suruh tukar makan maltofer. Sy mkan maltofer sekali dgn jus delima gulsan tu. Pastu kerapkan makan jambu batu. After 2weeks. Alhamdulillah hb saya naik

try minum patu jus delima , saya dah cuba inshaallah esok saye gi chckup hrp hb naik hari ni 35week . akak tgk kat tiktok fedback' jus delima tu ramai minum tu hb naik

hb yg dkt kk tu kdg tk betul.sbb doktor ckp hb darah yg msok lab lgi tepat.sya pun dulu pening kepala pikaq.nk kta xmkn sayur buah smua mkn.

hmm sama dh hujung ii ja hb low .. pemakanan gn ubat pon dah jaga .. masa first hb sy mmng cantik .. dh 36w dia jadi turun naik

mkn ubt dgn air limau kasturi tanpa gula + sepotong buah orange . 3 hri nk checkup mkn bayam dan kerang .

sy mnum susu kambing hi goat tu.. alhamdulillah trus ok hb sy..sblm tu sy sama je mcm sis..

sy mkn obimim yg klinik bg n hr2 mkn buah jambu batu.