Mulut kelat

Hi mommies! Mcm mana nak handle mulut masa pregnant yg rasa kelat je? Minum air kosong, tak jadi jugak. Kalau air manis pun, tak smua air kena dgn tekak 😫 Ada apa-apa cara tak, nak bagi mulut tak kelat? #ingintahu #firstmom

1 Balas

Sy dulu 1st trimester air kosong mmg tak boleh masuk. Selalu sy minum air yg masam2 mcm lemom / limau yg panas suam atau ais tu okay . Sampai lah 6bulan . Masuk 7bulan slow2 boleh dh mkn & minum air kosong sampai skrg🥰jgn lupa mkn buah jgk ye sis☺️

4mo ago

oo saya blum pergi klinik, saya plan nak pergi around 7/8 weeks mcm tu. sbb saya baru 6 weeks