Cukup susu ke tak?

Hi mommies, macam mana nak tahu baby fully bf cukup susu ke tak ye? Sebab saya tengok perbezaan baby yang mix feeding kulit mereka rasa tegang berbanding baby saya kulit dia lembut je org ckp gebu rasa mcm kapas 😂😂 and ada saya baca statement cakap yang kalau kulit baby rasa tegang bermakna cukup susu. Kalau tanda2 yang air kencing and berak tu saya memang tahu. Tapi saya nak tahu tanda2 selain tu. #pleasehelp

1 Balas

Ada kenaikan berat/tinggi, bmi anak. Anak active, takde tanda dehydration.

7mo ago

Ank sy smua ada ciri2 tu. Terima kasih 🥰